WL
Forrás: Lánchíd Rádió
2013. január 24., csütörtök 11:05

Önálló településként működhet Balatonakarattya 2014 őszétől. A helyi civilek hosszú ideje dolgoznak azon, hogy leváljanak Balatonkeneséről. Tömör István kenesei polgármester a Lánchíd Rádióban elmondta: a szétválással kapcsolatban még több kérdésben meg kell egyezni. A műsorvezető Vass István Zoltán.Lánchíd Rádió
2012. augusztus 06., hétfő 09:32
Önálló településként működik ezentúl Akarattya. A vasárnapi népszavazáson ugyanis – 61 százalékos részvétel mellett – a választók 87 százaléka voksolt arra, hogy a városrész váljon el Balatonkenesétől.

Az új település lélekszáma körülbelül 820 fő. Udvardy Gábor, az elszakadást előkészítő bizottság elnöke a Lánchíd Rádióban elmondta: 2014-től már külön működhetnek. Ezt az újonnan felálló közigazgatási rendszer sem befolyásolja. Udvardy Gábor hozzátette: éppen azért kezdeményezték az elszakadást, mert szerintük önállóan többet tudnak tenni a településért. Udvardy Gábor egyébként nem adott egyértelmű választ arra, hogy milyen településfejlesztési elképzeléseik vannak. A part menti ingatlanok értékesítési lehetőségéről annyit mondott: nem kaptak ilyen megkeresést.